30 september 2015: In het Noorden van het land hebben verenigingen nog maar zelden gehoord van de Week van de Toegankelijkheid. In augustus is Ieder(in) daarom komen toelichten in Winsum. Kandidaat panelleden en drijvende krachten achter het panel wilden de kans niet voorbij te laten gaan. Een mooie gelegenheid om het thema "toegankelijkheid" onder de aandacht te brengen. Want dat is waar het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking over gaat: Er aan denken dat informatie voor iedereen te begrijpen moet zijn, dat ieder kind naar school kan en er ook werk is passend bij ieders talenten. De slogan van de week is dit jaar "Welkom bij de club". Dus ook activiteiten waar iedereen in zijn vrije tijd aan mee kan doen zijn toegankelijk. De kandidaat panelleden en betrokkenen in de schil er omheen raakten geïnspireerd door de voorbeelden. Zij stelden samen een programma samen.

In de week maken panelleden een ronde langs verschillende clubs, een heuse clubtour dus. Om te ervaren hoe het met de toegankelijkheid is gesteld. Niet alleen of je er met de rolstoel (binnen) kunt komen, maar ook hoe mensen met een beperking worden bejegend.Ook gaan panelleden met vertegenwoordigers van de clubs het gesprek aan. Over toegankelijkheid natuurlijk, over wat het voor de club betekent als iemand met een bepaalde handicap meedoet. En ook andersom, wat het voor de persoon met een beperking betekent.
Iedereen is natuurlijk welkom om mee te komen doen. Met of zonder beperking. We hebben een lijst met relevante vragen klaarliggen om het met elkaar over te hebben. 

maandagochtend 5 oktober, ronde 1
9.30: fitnesscentrum Veldwijk, Onderdendamsterweg 34, 9951TD Winsum
11.30: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951BS Winsum (diverse activiteiten waaronder keramiek)

zaterdagmiddag 10 oktober, ronde 2, in aanwezigheid van wethouder Marc Verchure
13.00: Dorpshuis Baflo, Heerestraat 21, 9953PH Baflo (diverse activiteiten)
14.30: voetbalvereniging Viboa, Schouwerzijlsterweg 7, 9951TG Winsum

Voor meer informatie over het programma kan gebeld worden op 06-21878297 (jeroen) of 06-36557701 (Nik)