CVI-logo-panelsOp 1 juni 2014 startte de Coalitie voor Inclusie met het project VN panels in positie. In dit project wordt op drie plaatsen in Noord-Nederland geëxperimenteerd met de Algemene Verplichting no. 3 uit het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

Algemene Verplichting no. 3

poster VN panels in positie"Bij de ontwikkeling en implementatie van wetgeving en beleid tot uitvoering van dit Verdrag en bij andere besluitvormingsprocessen betreffende aangelegenheden die betrekking hebben op personen met een handicap, plegen de Staten die Partij zijn nauw overleg met personen met een handicap, met inbegrip van kinderen met een handicap."

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met projectcoördinator Jeroen Veltheer, 06-21878297, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het projectplan kunt u hier downloaden.

poster werving VN panel TynaarloDoor een samenwerking tussen Groen Links, PvdA, D66 en Christen Unie is het eerste VN Panel in de gemeente Tynaarlomogelijk gemaakt. Lees hier over deze ontwikkeling. 

Drijvende krachten zijn ook Leefbaar Tynaarlo en Dorpsbelangen. Vanaf het eerste moment zette de Werkgroep Meedoen Mogelijk Maken Tynaarlo (W3MT) de schouders onder het initiatief. Zij onderschreef samen met Zorgbelang Drenthe het belang van het plan met een brief aan de gemeenteraad. Ook zijn verschillende inwoners uit de gemeente aangeschoven om het panel op gang te helpen.

Samen organiseren zij de komende tijd activiteiten om het VN panel zo snel mogelijk te kunnen formeren. Graag komen zij in contact met mensen met een beperking die in de gemeente Tynaarlo wonen. Geìnteresseerden en hulpkrachten kunnen een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bellen kan ook met 06-531 454 85.

Op dit moment (medio december 2014) zitten al 6 mensen in het panel. Een paar anderen denken nog na. We willen graag dat het panel uit ongeveer 15 mensen gaat bestaan. Met een wat grotere groep, zijn er altijd mensen die zich ergens over kunnen buigen. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn.

De gemeente Tynaarlo ligt in de kop van de provincie Drenthe onder de stad Groningen. De kerndorpen zijn Zuidlaren, Vries en Eelde. Met de (kleinere) dorpen: Bunne, Winde, Donderen, Taarlo, Zeegse, Oudemolen, Zeijen, Tynaarlo, Paterswolde, Eelderwolde, Yde-De Punt, De Groeve, Midlaren en Zuidlaarderveen. Klik hier voor een overzicht van plaatsen en postcodes.

Wie kent u in deze gemeente die Tynaarlo behulpzaam kan zijn?

Wij komen erg graag in contact met ervaringsdeskundigen, mensen met een beperking, die in de drie noordelijke provincies wonen en leven. Mensen die graag hun stem laten horen en die willen bijdragen aan een inclusieve leefomgeving, waarin iedereen meedoet. Ervingsdeskundigen zijn potentiële VN panelleden. Stuur een bericht op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Af en toe organiseren we een gelegenheid om meer te weten te komen over ons project. We leggen dan het projectplan uit en waar nodig ook het VN Verdrag. Iedere geïnteresseerds is welkom. Een goede gelegenheid voor mogelijke belanghebbenden om zich te oriënteren. De ontmoetingen zijn kleinschalig en vinden plaats in Noord-Nederland.

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland. Wanneer u belangstelling heeft voor zo'n bijeenkomst, neem dan contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.