Op 1 november 2012 startte het project VN Verdrag om de Hoek: participeren is een werkwoord!.

Dit project had een decentrale aanpak om aan te sluiten bij de nieuwe rol van gemeenten en de lokale situatie en praktijk. Kennis verspreiden, ontmoeting en actie stond centraal. In alle provincies zijn één of meer werkbijeenkomsten georganiseerd met als afsluiting een landelijke werkbijeenkomst VN Verdrag NU Samen Waarmaken in Den Haag op 17 september 2013.

Download hier het verslag van het project VN Verdrag om de Hoek: participeren is een werkwoord!

Lees hier het verslag en impressie van de landelijke Werkbijeenkomst VN Verdrag NU Samen Waarmaken in Den Haag op 27 september 2013.

Op 8 februari 2010 was de aftrap van de activiteiten van de Coalitie voor Inclusie rondom het VN Verdrag. Zo’n 160 mensen bezochten op die dag in Den Haag de werkconferentie Tekenen en dan…?!

De conferentie kreeg een vervolg in een campagne met als titel: Tekenen en dan..?! Nu Waarmaken!  Vier thema’s stonden centraal: Samen Leren, Samen Werken, Samen Leven en Samen Bepalen. De campagne ‘Tekenen en dan..?! Nu Waarmaken!’ was gericht op een spoedige ratificatie en uitvoering van het VN Verdrag. Belangrijk evenement in deze campagne was een grote landelijke manifestatie op 29 maart 2011. Op die dag kwamen meer dan 1300 mensen naar de Jaarbeurs in Utrecht om over het VN Verdrag te praten, voorbeeld uit de praktijk te ervaren en verhalen uit te wisselen