Voor gemeenten die met het VN verdrag aan de slag willen gaan is de VN routeplanner ontwikkeld. Op deze pagina vindt u meer informatie specifiek voor gemeenten. 

VN routeplanner: het instrument voor gemeenten om het VN Verdrag waar te maken.

130919-voorkant-routeplanner

In 2015 zal de regering het VN-Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking ratificeren. Dit Verdrag regelt de wijze waarop mensenrechten ook gerealiseerd moeten worden voor mensen met een beperking. In eerste instantie is de landelijke overheid verantwoordelijk voor de implementatie van dit Verdrag en moet zij er voor zorgen dat ook in ons land alle wetten en regels voldoen aan dit Verdrag. Als lokale overheid heeft de gemeente  bij de uitvoering van wetten en regels zelf direct te maken met dit Verdrag. Het is daarom belangrijk dat u weet wat het Verdrag inhoudt en wat het van u vraagt. Ook omdat de implementatie van het VN Verdrag ten allen tijde opgepakt kan worden.

Met deze VN routeplanner helpen we u daarbij op weg. De routeplanner is in opdracht van de Coalitie voor Inclusie tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands College voor de Rechten van de Mens en de gemeenten Utrecht, Woerden en Ronde Venen en gemaakt door Keturah van Slegtenhorst van Doezijn en Ton Spek van ArbeidZo.

Het boekje is niet meer te bestellen. U kunt hier wel het Word bestand met de tekst downloaden.  Hebt u een vraag over het VN verdrag kijk op de website of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Toolkit voor gemeenten