Op 29 november 2017 vindt het eerste Nationale Congres Gelijk = Gelijk plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Dit evenement is georganiseerd om onder de aandacht te brengen dat er in Nederland een belangrijk verdrag in werking is getreden. En dat we dit verdrag van woorden in daden moeten omzetten. Het gaat uiteraard om het jullie welbekende verdrag voor de rechten van mensen met een chronische ziekte of beperking van de Verenigde Naties. Het congres is bedoeld om Gemeenten te inspireren om er mee aan de slag te gaan eventueel samen met VN-ambassadeurs.

In goed overleg met de organisator hebben we een voorbeeldbrief gemaakt die jullie naar je Gemeente kunt sturen om samen met hen af te reizen naar Utrecht. De organisatie van het congres heeft besloten om Gemeenten korting te geven als zij één of meer VN-ambassadeurs als gast meenemen.

De actie heeft drie doelen:

  1. Gemeenten verleiden om naar het congres toe te gaan om zich te laten inspireren door toonaangevende sprekers en de voorbeelden die zij deelnemers aanreiken.
  2. Een kernthema van het verdrag onder de aandacht te brengen: “Niets over ons, zonder ons”.
  3. (Ervarings)deskundige burgers in gesprek te brengen met hun Gemeente door een dag met elkaar op te trekken en zo van elkaar te leren.

Zet 29 november meteen in je agenda en verstuur de brief!

Één van jullie mede VN-ambassadeurs – Jan Troost – organiseert dit congres, zonder een cent subsidie. Daarom kan deelname niet gratis zijn. Ook voor VN-ambassadeurs die er alleen heen willen, kost een toegangskaart € 95. Maar door je gemeente dus enthousiast te maken om te gaan, kun je meeliften op hun kosten en draag je je steentje bij aan het succes van Gelijk = Gelijk.
 
Iedereen kent wel iemand die bij de Gemeente werkt. Voor iedere medewerker van de Gemeente is het congres van belang. Of het nu gaat om een hoger of lager geplaatste ambtenaar of een gemeenteraadslid. En anders kan je altijd de naam van een raadslid dat bij jou in de buurt woont op de website van de Gemeente vinden. Je kunt de brief ook richten aan het College van Burgemeester en Wethouders. Maar overhandigen aan een persoonlijk contact werkt het beste!

De attentiebrief in MS Word formaat vind je hier Op de plekken met << ,,, >> moet je gegevens invullen bij / kan je een keuze maken. En je kunt deze brief verder helemaal naar jouw wensen aanpassen natuurlijk.

De congresorganisatie vindt het prettig als je hen op de hoogte houdt van jouw actie. Bijvoorbeeld door een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je de brief verstuurt of (g)een reactie ontvangt. Wanneer het ondanks je inspanningen niet lukt om je Gemeente te mobilisern, en je wilt wel naar het congres terwijl je het niet kunt betalen, neem dan contact met ons op.