De Coalitie is in januari 2017 gestart met een nieuw project: 'VN Ambassadeurs aan de slag'.  In dit project worden de VN ambassadeurs ondersteund bij hun werk. Dit is belangrijk nu het verdrag ook in Nederland geldt. De ervaringen van ambassadeurs worden gebruikt voor een rapportage aan de Verenigde Naties in de loop van 2018. We willen met het project ook stimuleren dat de ervaring met de praktijk van het verdrag door ambassadeurs op de Lokale Inclusie Agenda wordt gezet. Dit project kan nu door de bijdragen van VSBfonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Revalidatiefonds en inzet van PGO Support uitgevoerd worden.

vn ambassadeurs v6c web transparant

Wat gaan we doen:

  • We gaan nog meer collega ambassadeurs werven
  • We gaan de ambassadeurs ondersteunen en stimuleren
  • De ambassadeurs gaan ervaringen uitwisselen
  • Met de ambassadeurs gaan we heel veel verhalen verzamelen
  • De ervaringen naar de Verenigde Naties brengen
  • De ambassadeurs organiseren voor de toekomst

Lees hier meer over wat we gaan doen. Updates over het project kunt u volgen via de VN Ambassadeursberichten op deze website.

Organisatie

Een aantal leden van de Coalitie vormen de kern van dit project. Hieronder staan hun namen en de onderwerpen waar zij verantwoordelijke voor zijn. Als u meer wilt weten, neem kontakt op. Het liefste per e-mail. Daarnaast is er een VN Supportgroep gevormd, die bestaat uit ervaringsdeskundige ambassadeurs. Zij zijn degene die keuzes maken waar dat nodig is. Tenslotte wordt het project als geheel “bewaakt” door vertegenwoordigers van het bestuur van de Stichting Inclusie Nederland, de deelnemende fondsen, PGOsupport en een VN ambassadeur.

Kernteam:

036

Heleen Hartholt is trekker en aanspreekpunt regiovorming, monitoring en grootschalig luisteren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-40022269,

jeroen 1b

Jeroen Veltheer is trekker en aanspreekpunt voor Ambassadeurs en hun ondersteuning.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21878297

VN-ambassadeurs Jeanet Wardenier en Henk van Dijk denken mee hoe we ingewikkelde taal om kunnen zetten naar makkelijke taal. 

FB IMG 1491002629020 . henk

VN-ambassadeur Wouter Ykema helpt met de website en het onderhouden van de Ambassadeurskaart. 

 

 

VN-ambassadeur Suzanne van den Bercken schrijft en redigeert de teksten voor het project en vangt verhalen over meedoen in de samenleving. 

XL0A3521 407x270 200x300

Een groep van 8 VN-ambassadeurs vormen de supportgroep. Zij helpen de trekkers de juiste keuzes te maken binnen het project, van links naar rechts: Chris van Tilborg (Putten), Nicolette en Fred Pelzer (Venray), Marijke Osinga (Voorschoten), Andrea Naphegyi (Utrecht), Fini de Paauw (Sluiskil), Edwin de Coster (Den Bosch), Hendrik Jan Menninga (Tynaarlo) en Tim Huinink (Enschede). Een mooie diverse groep!

foto van support ambassadeur Chris IMG 4607 2 foto van support ambassadeur Marijke foto van support ambassadeur Andrea foto van support ambassadeur Fini foto van support ambassadeur Edwin foto van support ambassadeur Hendrik Jan foto van support ambassadeur Tim

In het project is ook een aantal kontakt ambassadeurs actief. Zij zijn vraagbaak en klankbord voor VN-ambassadeurs in hun omgeving. Daarnaast stimuleren zij het onderlinge contact tussen VN-ambassadeurs in die regio. Op een aantal plaatsen werken zij mee aan het enthousiasmeren van regionale organisaties om VN-ambassadeurs in de toekomst te gaan en blijven steunen. Op dit moment zijn of worden de volgende kontakt ambassadeurs actief: Maaike Kersten en Heleen Hartholt (Groningen / Westerkwartier), Jan Troost (Arnhem-Nijmegen), Stefanie Hehalatu (Limburg), Fini de Paauw (Zeeland), Hendrik Jan Menninga en Jeroen Veltheer (Drenthe), Francis Meulendijks (Midden Brabant), Roos Kapteijns (Brabant Oost) en Peter Kurvers (Noord-Holland).

Door een aantal organisaties wordt in co creatie samengewerkt aan het opzetten van een verzamelplaats voor materialen, hulpmiddelen, ervaringskennis, voorbeelden en andere informatie over het VN-verdrag die van belang kan zijn voor VN-ambassadeurs.Twee support ambassadeurs (Edwin en Fini) zijn hier ook actief bij betrokken. Naast de Coalitie voor Inclusie doen de volgende organisaties mee: het Huis voor de Zorg Limburg, Movisie, Vilans en Ieder(in).

huis voor de zorg

movisievilansiederin

Partners van het project zijn:

Logo FVG kleur     NRF RGB    vsbfonds pay off web      PGOsupport logo groot

 

Contact over het project VN Ambassadeurs aan de slag via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.