Na 'lang en rijp beraad' zoals dat heet ligt hier het voorstel voor een nieuwe structuur van de Coalitie. De Coalitie is een rijke beweging van mensen en organisaties die zich hard maakt voor de inclusieve samenleving. Inclusie gaat niet alleen over een toegankelijke leefomgeving. Het bestrijkt alle levensthema's. Onderwijs en ontwikkeling, werk, wonen, vrije tijd, eigen regie over je leven, toegankelijke informatie, goederen en diensten, je stem uitbrengen bij verkiezingen, et cetera. Meedoen op alle fronten.

Er zijn inmiddels veel initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden: In1School zet zich in voor inclusief onderwijs. Drempelvrij voorziet toegankelijke websites van een keurmerk. Bekend zijn de jongvolwassenen van Wij Staan Op! die met hun Manifest voor Vrijheid, Gelijkheid en Menselijkheid de harten veroverden van politici en de rest van Nederland. Alles Toegankelijk strijd voor toegankelijk openbaar vervoer. VN Panels zetten in hun eigen woonplaats inclusie op de agenda. Op lokaal, regionaal en landelijk niveau broeien de plannen en bruist het van activiteiten. Wij denken dat de nieuwe structuur al deze belangenbehartigers verbinding geeft met elkaar.

Leest u alstublieft het voorstel (in Word of PDF) en laat ons weten wat u ervan vindt. U kunt dit doen door tot en met zondag 8 januari 2017 een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Netwerkbijeenkomst
In januari 2017 wil het bestuur met u in gesprek over de nieuwe werkwijze en hopen we alvast een aantal netwerken aan u voor te stellen. Wij laten u nog vóór de kerst de datum weten.